• HOUTSKELETBOUW
  • MASSIEVE HOUTBOUW
  • VAKWERKBOUW 

Laatste nieuws van FDW Houtbouw ...

 
FDW Houtbouw volgt de laatste moderne technieken in woningbouw op de voet!
Op onze nieuws-pagina kan u enkele interessante artikels lezen waarom u voor houtbouw zou kiezen. Of misschien treffen we elkaar eens op een beurs?
   

Waarom kiezen voor hout?


Hout, de natuurlijke keuze
FDW Houtbouw gebruikt enkel hout uit duurzaam beheerde Scandinavische bossen. In vergelijking met de traditionele bouwmaterialen, werken we zo aan een verkleining van onze ecologische voetafdruk. Naast deze bewuste keuze voor het milieu biedt hout uit het Hoge Noorden ook extra kwaliteit. Bomen van nabij de poolcirkel groeien veel trager, wat uiteindelijk een hogere houtdensiteit oplevert. Dit leidt tot een betere structurele kwaliteit van uw woning.

Hout, als u snel wil verhuizen
Hout garandeert een snelle bouwtijd. Bij de ruwbouw komt er geen water aan te pas, waardoor de afwerking zonder vertraging meteen kan volgen. Bovendien bereiden we de volledige constructie tot in de kleinste details voor in onze droge werkplaatsen. Slecht weer krijgt daardoor amper de kans om uw verhuisdatum uit te stellen.

Hout, geschikt voor alles
Naast eengezinswoningen passen onze houtbouwmethodes ook perfect voor de realisatie van clubkantines, vergaderzalen, polyvalente ruimtes, winkels, poolhouses, garages, … Ook overspanningen van grote oppervlaktes behoren tot de mogelijkheden. Ieder project waarbij een op maat gemaakte houtconstructie aan te pas komt, kunnen wij bouwen. Wij kennen op dat vlak weinig grenzen. Ook letterlijk niet: wij realiseren bouwprojecten in heel Europa.

Perfect voor zelfbouwers…
Zelf aan de slag! Dankzij de voorbereiding van de volledige houtconstructie in onze werkplaatsen, laat houtbouw toe om zelf aan de slag te gaan. Met de genummerde onderdelen en de voor iedereen verstaanbare digitale plannen, hebt u geen bouwervaring nodig om de klus te klaren. De besparingen lopen op tot 25 procent van de volledige ruwbouw.

Onze hulplijnen staan steeds ter beschikking voor technische ondersteuning. Wanneer en hoelang u maar wilt, huurt u op eenvoudig verzoek bijstand in van één of meerdere van onze vakmensen.

Sleutel-op-de-deur of casco
Ook wanneer u zelf niet de handen uit de mouwen wil steken, bent u bij ons op het juiste adres. Wij realiseren uw volledige houtbouw sleutel-op-de-deur of leveren deze casco af. De keuze ligt bij u. Ook bepaalde delen van de afwerking kan u op zich nemen of zelf regelen.

Vaste onderaannemers
Wanneer wij de volledige realisatie coördineren, schakelen wij buiten de houtwerkzaamheden vaste onderaannemers in waarmee we al meer dan twintig jaar samenwerken. Wij blijven steeds uw enige aanspreekpunt en nemen de volledige verantwoordelijkheid op ons.terug naar overzicht
Imaxx Webdesign