• HOUTSKELETBOUW
  • MASSIEVE HOUTBOUW
  • VAKWERKBOUW 

Massieve houtbouw

 
Bij massieve houtbouw leeft u volledig in het hout. Ook de binnenmuren zijn volledig in massief hout opgetrokken en zorgen voor een warme en landelijke uitstraling. Voor de buitenkant kan u een afwerking naar keuze kiezen ...
   

Lastenboek Massiefbouw


PRODUCTIE TEKENINGEN
Maken van de 3 D productie tekeningen en exportbestanden voor de aansturing van onze computergestuurde productieeenheid. Nummeren van alle onderdelen, en afdrukken van 2 D montage tekeningen met nummering en afmetingen.

WANDEN
Massieve krimpbestendige profielwand in kruisverlijmde balken van 68 mm dikte.

Omschrijving :
Massief Fins Rood Noors Grenen ( Geen vuren !! ) wandbalken type Minimum Tolerance, met een nuttige dikte van 68 mm per balklaag. Alle wandbalken zijn gedroogd, kruis-gelamineerd, en voorzien van exclusief FDW dubbel tand en groef profiel, met afgeronde naden. De wandbalken worden onderling in verband gestapeld, en in de lengte verbonden door middel van een zwaluwstaartverbinding. Deze zwaluwstaartverbinding garandeert een perfecte sluiting, en een oerdegelijke verbinding tussen de balken onderling, zonder gebruik te maken van nagels of schroeven. Waar nodig worden de wanden extra versterkt d.m.v. gegalvaniseerde buizen met een doormeter van 34 mm, welke tijdens de montage in de wanden worden geschoven. Na montage zijn deze buizen volledig onzichtbaar. Dit systeem van verstevigingen kan op elke plaats in een wand toegepast worden. Om elektrische bekabelingen blind weg te werken boren wij vertikaal in de wanden gaten van doormeter 36 mm op vooraf afgesproken plaatsen. Dit systeem laat toe schakelaars en stopcontacten volledig in de muur in te bouwen, zelfs aan beide zijden van de wand op identiek dezelfde plaats. Wandverlichtingen zijn standaard niet voorgeboord, maar kunnen ook als optie verkregen worden. Als optie kunnen wij ook de potten voor de schakelaars of stopcontacten al infrezen. Indien u door FDW de elektrische installatie laat uitvoeren, zijn deze infrezingen inbegrepen in uw elektrische installatie. Elke ander uitkeping, infrezing of boorgat is als optie verkrijgbaar, ook bij een zelfbouw pakket. Alle wanden worden blank op de werf aangevoerd, na montage worden alle buitenzijden behandeld met een kleurloos impregneer product, de woning wordt daarna voorzien van een goede basis luchtdichtheid, d.m.v. een luchtdichte, en dampremmende folie. Alle naden en folie overlappingen worden afgekleefd. Na montage kan de klant de nog zichtbare wanden reinigen of eventueel schuren, en vervolgens voorzien van een verf- of beitslaag naar keuze.

ROOSTERINGEN
Verdiepingsvloer voorbereid om op te kunnen chappen, totale dikte van chape en vloerafwerking 80 mm.

Omschrijving :
Massief Grenen draagconstructie uit rechtopstaande balken van 68 x 193 mm. De balken liggen op een onderlinge afstand van ongeveer 40 cm uit elkaar. De roosteringbalken zijn aan de vier zijden afgerond, zo blijven er geen scherpe kanten over. Ter hoogte van de wanden zijn de balken voorzien van een infrezing rondom de balk, in de wand wordt een opening voorzien waar de vloerbalk in past. Door deze infrezing kunnen de balken nooit openingen vertonen, zelfs indien de vloerbalk zou krimpen. Boven op de draagconstructie wordt een massieve Grenen beplanking met een dikte van 15 mm op de balken voorzien. De onderzijde van de beplanking doet dienst als plafond van de onderliggende kamers. Op de kop van de beplanking, waar deze eindigt tegen een muur, wordt de beplanking ondersteund door een plank welke tegen de muur bevestigd is. Deze plank heeft dezelfde hoogte als de draagbalken en heeft een dikte van 30 mm. In de langse richting wordt de naad tussen muur en beplanking afgewerkt met een hoeklat. De chape en vloerafwerking worden hier later op aangebracht, maar zijn niet inbegrepen in deze post. De draagvloer wordt berekend volgens de geldende norm. Maximale gewicht van de vloeropbouw boven op de beplanking bedraagt 174Kg/m2.

DAKWERKEN
Sporendak met 195 mm dakisolatie, dakbedekking met sneldekpannen.

Omschrijving :
Geschaafde massief Grenen daksporen 68 x 115 mm met een onderlinge afstand van ongeveer 60cm. De sporen lopen van onder naar boven, en dragen onderaan in de wand, en halverwege op een hoofdligger. Bovenaan worden de sporen met een zwaluwstaartverbinding aan elkaar gekoppeld. Boven op de daksporen wordt een massief grenen beplanking van 15 mm dikte, met een nuttige breedte van 180 mm dwars over de sporen geplaatst. Deze beplanking blijft onderaan zichtbaar, en vormt eveneens het afgewerkte plafond voor de onderliggende kamers. Boven op de beplanking wordt eerst een dampscherm geplaatst. Als volgt worden de kepersporen van 34 x 205 mm van onder naar boven over de beplanking aangebracht. De kepersporen worden in de nok tegen elkaar geplaatst, aan de onderzijde wordt elke meter een inkeping in de sporen voorzien, in deze inkeping wordt een steunlat geplaatst, welke over de totale breedte van het dak wordt vastgenageld. Door deze steunlat wordt het afschuiven van de kepersporen tegen gegaan. Tussen de kepersporen wordt glaswol van 195 mm geplaatst. De bovenzijde van de kepersporen wordt vervolgens afgedekt met een dampopen bebording en onderdakfolie Siga type Majcoat. De folie wordt op zijn plaats gehouden door er een tengellat van 18 x 30 mm overheen te plaatsen. Deze tengellat of stoflat zal er ook voor zorgen, dat water wat eventueel toch door de pannen kan geraken hier onder de panlatten door tot in de goot geleid wordt. Na het plaatsen van dikke panlatten van 36 x 36 mm, worden uiteindelijk de pannen geplaatst. De dakpannen zijn van het merk Eternit, type 600, Sneldek Royal, in een kleur naar keuze. Alle dakmaterialen boven het dampscherm zijn geimpregneerd. De pannen zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, bruin, graniet-grijs, rustiek of herfstkleur. Alle andere dakbedekkingen zijn op verzoek leverbaar.

Halfronde nokafwerking voor dakpannen Sneldek Royal type 600

Omschrijving :
Plaatsen van Eterrol-plus onderdakband, door het gebruik van deze band wordt de nok afgesloten, maar kan er steeds lucht door stromen. Hierdoor ontstaat er dus een verluchting onder de dakpannen. Door het gebruik van de ondernokfolie dienen de pannen ook niet te worden dicht gemorteld. Boven op de Eterrolfolie worden dan uiteindelijk de halfronde Eternit nokken geplaatst. De nokken hebben dezelfde kleur als de dakpannen, en worden blind genageld.

Dakrand afwerking met gevelpannen Sneldek Royal

Omschrijving :
De zijkanten van het dak worden voorzien van een massief Grenen afwerkplank of puntplank, van 30x 193 mm. De eerste en laatste pannen van een dakvlak zijn gevelpannen, deze gevelpannen hebben een haakse geveloverlap welke over de puntplank valt. De gevelpannen hebben een zelfde uitzicht en kleur als de gewone pannen, en vormen zo een geheel met het dakvlak.

Dakligger als steunbalk voor de pannen

Omschrijving :
Massief Grenen, gelijmd gelamineerde dakligger 115 x 270 mm. Deze dakligger dient als hoofdsteunbalk, en draagt de daksporen. De plaatsing van de dakligger wordt bepaald aan de hand van de te maken overspanning, en het gewicht van het dak. In de meeste gevallen volstaat één ligger per dakvlak, maar bij hoge dakvlakken wordt indien dit noorzakelijk is nog een extra ligger geplaatst. Er wordt altijd geprobeerd om de dakliggers zo te plaatsen dat er op het laagste punt nog voldoende ruimte overblijft om onder de balk door te kunnen lopen.

DAKRAMEN
Leveren en plaatsen van Veluxramen type GGL ( wentelend ), met gootset. Beglazing type 3059 met geharde buitenruit U=1,1. Handbediende raam, zonder rolgordijn of andere opties.

Omschrijving :
Aanpassen van de dakconstructie voor de plaatsing van veluxramen, de daksporen links en rechts van de ramen worden verdubbeld, boven en onder de ramen worden horizontale sporen met zwaluwstaart in de zijsporen bevestigd. De Veluxramen worden geplaatst in de dakstructuur, en d.m.v. de bijgeleverde gootstukken waterdicht aangewerkt. Binnen in de woning wordt een luchtdichte damprem aansluitend geplaatst, en de ramen verder met multiplex dagstukken en grenen chambranten afgewerkt.

Ramen en deuren
Houten ramen en deuren in Dark Red Meranti, met dubbele beglazing 4/15/4 U=1,1 Europrofielen met dubbele aanslag ( 11 mm speling ) voorzien van neopreen dichting in de vleugels. Alle buitendeuren voorzien van 5 punt cilinderslot met vervangbare tochtafsluiter. Standaard raam en deurkrukken in f1 aluminiumkleur. ( Hoppe )

Profielenset voor ramen en deuren in combonatie met gevelsteen, binnenomlijstingen in verstek, sectie 20 x 80 mm.

Omschrijving :
Dagstukset voor ramen en deuren in combinatie met halfsteense gevelsteen, in massief grenen 15 x 142 mm. Slabben rondom de raam in een dampremmende folie, geklemd tussen raam en dagstuk, om een tochtvrije en luchtdichte afsluiting tussen ramen en wand te garanderen. Zwaluwstaart glijprofielen aan linker en rechter zijkant van de raam bevestigd, montageblokken worden op de werf zelf gemonteerd. Binnenomlijsting 20 x 80 mm in de hoeken in verstek gezaagd op de werf zelf. De binnenomlijstingen worden geplaatst na montage van de raam. Alle zichtbare zijden zijn voorzien van een kleine afronding van 3 mm, waardoor er geen scherpe randen meer overblijven. Aanbrengen van pvc afscherming aan de bovenzijde van de ramen.

BINNENDEUREN EN OMLIJSTINGEN
Vlakke onbehandelde opdek binnendeur, met Limba fineer deurblad in een grenen omkadering, geplaatst.

Omschrijving :
Massief grenen deurkader met neopreen dichtingsrubbers. De kader wordt aan beide zijden voorzien van rechthoekige omlijstingen 2 x 8 cm met afgeronde hoeken, de hoeken worden in verstek aan elkaar gezet. Het deurblad met een standaard hoogte van 2015 mm in Limba fineer met celrooster vulling, is aan drie zijden voorzien van een opdek, welke op de omlijstingen slaat.Het deurblad wordt opgehangen in de kader met 3 bronzen sierfitsen, welke later kunnen bijgeregeld worden. Aan de andere zijde is het deurblad voorzien van een Nemef slot met 1 sleutel. Alle binnendeuren hebben onderaan 1 cm speling, om zuivere lucht van het ventilatie systeem te laten circuleren doorheen de woning. Het deurblad wordt vervolgens afgewerkt met een aliminium deurgreep, en een stel slotplaten in dezelfde kleur. Deurgreep en slotplaten zijn van het merk Hoppe, model Atlanta.

TRAPPEN
Open of gesloten trap in RNG, balustrade met rechte spillen.

Omschrijving :
Grenen open of gesloten trap, dikte van de treden en de wangen 42 mm. De wangen worden aan de zichtzijde blind bevestigd. Balustrade met rechte spillen in grenen, bestaande uit massieve grenen paal bij de aanvang en het einde van de trap, waartussen een profielgreep is geplaatst, onder de profielgreep zijn rechte spillen op gelijkmatige afstand verdeeld. Bij lange trappen wordt er indien noodzakelijk, nog een extra tussenpaal aangebracht.

VEILIGHEID
Plaatsen van stellingen.

Omschrijving :
Plaatsen van stelling voor werken op hoogte, waarvoor het werken vanaf begane grond niet meer mogelijk is. De voorziene stelling is van het type speciaal voor metselwerken. Wanneer de gevel metselwerken of gevelbekledingen doot FDW uitgevoerd worden, blijven de stellingen staan tot na de uitvoering van deze werken. In alle andere gevallen wordt de stelling onmiddellijk na het monteren van de casco ruwbouw opnieuw verwijderd. Indien u zelf de stelling nog wenst verder te gebruiken kan u het afbreken van de stelling uitstellen door het verder afhuren van deze stelling.


terug naar overzicht
Imaxx Webdesign