• HOUTSKELETBOUW
  • MASSIEVE HOUTBOUW
  • VAKWERKBOUW 

Massieve houtbouw

 
Bij massieve houtbouw leeft u volledig in het hout. Ook de binnenmuren zijn volledig in massief hout opgetrokken en zorgen voor een warme en landelijke uitstraling. Voor de buitenkant kan u een afwerking naar keuze kiezen ...
   

De technische details


Massieve houtbouw mag je niet verwarren met houtskeletbouw. Het gaat hier immers niet om een houten geraamte dat met plaatmateriaal wordt afgedekt, maar om een volledig massieve constructie.

Zware houten balken van minimaal 7 cm dik worden in het eigen atelier van tand en groef of zwaluwstaartverbindingen voorzien, waardoor ze op mekaar kunnen worden gestapeld en in de hoeken worden verbonden. Dat resulteert in een uiterst stabiele constructie die nadien geheel of gedeeltelijk kan worden afgewerkt met een gevelsteen. FDW is reeds jaren gespecialiseerd in massieve houtbouw. Door onze vakkenis en ervaring, hoogkwalitatieve materialen, een flexibel machinepark en professionele plaatsingen kunnen wij onderstaande voordelen aanbieden t.o.v. traditionele steenbouw. FDW bouwt uw permanente woning, sportlokalen, kantines, ... zowel in bouwpakket als sleutel op de deur.

Wij wensen er de nadruk op te vestigen dat alle massieve houtbouw op maat wordt vervaardigd en wij bijgevolg elk ontwerp kunnen realiseren. 

• Korte wachttijd
• Onmiddellijk droog
• Kostenbesparend
• Maatwerk
• Stevig
• Brandveilig
• Onderhoudsvriendelijk
• Lange levensduur
• Hoge herverkoopwaarde

Technische details

Massieve houtbouw is een oerdegelijke en eeuwenoude manier van bouwen. Bij massiefbouw worden de wanden vervaardigd uit massieve houten balken, dewelke met een dubbele tand-en-groef-verbinding op elkaar gestapeld worden. De verbinding van de balken ter hoogte van de hoeken en wandaansluitingen geschied door het aanbrengen van infrezingen, welke uiterst precies in elkaar passen, en zo een perfect sluitende en uiterst stabiele verbinding opleveren. Er word bij deze verbindinggeen gebruik gemaakt van spijkers of lijm. Op plaatsen waar de wand extra belast wordt, gebruiken wij metalen gegalvaniseerde buizen welke vertikaal in de wand verwerkt worden.

Ook het blind wegwerken van elektrische leidingen is reeds in ons systeem voorbereid. Door gebruik te maken van de meest moderne software, en een volledig computergestuurde productie-eenheid, wordt afval tot een minimum herleid. Elke balk wordt voorzien van een duidelijke unieke code, waardoor het zelf opbouwen van uw woning tot een uitgebreide puzzel herleid wordt.

Uiteraard kan ons ervaren montageteam u dit werk uit handen nemen. De buitenzijde van het gebouw kan ommantelt worden door een gevelsteen met spouw, waardoor deze woningen aan de buitenzijde niet te onderscheiden zijn van een traditionele in steen opgetrokken woning. Voor een meer gedetailleerde voorstelling, of een informatief gesprek kan u steeds terecht in onze kijkwoning te Grobbendonk.

Voor de productie maken we uitsluitend gebruik van hoogwaardige rode den omdat het de meest stabiele houtsoort is met een perfecte structuur en hoge duurzaamheid. Het hout werd gekapt in het uiterste hoge noorden van Scandinavië, tegen de poolcirkel. In die klimatologische omstandigheden heeft het hout traag kunnen groeien, wat de stevigheid ten goede komt.terug naar overzicht
Imaxx Webdesign