• HOUTSKELETBOUW
  • MASSIEVE HOUTBOUW
  • VAKWERKBOUW 

Houtskeletbouw

 
Bij houtskeletbouw bestaat het "skelet" van het gebouw uit een houten constructie. Aan de buitenkant is deze meestal opgebouwd met traditionele gevelstenen. Zo combineert u een traditionele bouwstijl met milieuvriendelijk bouwen.
   

Lastenboek Houtskeletbouw


PRODUCTIE TEKENINGEN
Maken van 3 D productie tekeningen en exportbestanden voor de aansturing van onze computer gestuurde productie eenheid. Nummeren van alle onderdelen, en afdrukken van 2 D montage tekeningen met nummering en afmetingen.

WANDEN
Geprefabriceerde skeletbouw buitenwand voor vrijstaande bebouwing.

Omschrijving :

Geprefabriceerde systeembouw elementen, bestaande uit een regelwerk van SLS ( Scandinavian Lumber Standard ) delen 38 x 140 mm. De vertikale delen worden geplaatst met een tussenafstand van 562 mm, onderaan wordt een stelregel, en bovenaan een koppelregel voorzien. De elementen worden in onze fabriek samengesteld in zo groot mogelijke elementen, om voegen en kieren tot een minimum te herleiden. Vanuit onze fabriek zijn de nodige voorzieningen voor elektriciteit, verwarming en sanitair reeds voorbereid.

Opbouw van de systeemwand van buiten naar binnen :
- Celit 12 S, dampopen spouwplaat.
- SLS systeemkaders 38 x 140 mm.
- Opvullen van de kaders met thermische & akoestische isolatie 140 mm.
- Voorbereidingen voor elektriciteit, sanitair, verwarming en vantilatie.
- Spano Durélis/popular constructie plaat met een dikte van 18 mm. ( P5 kwaliteit )
- Binnenafwerking in gipsplaat 12,5 mm dikte, en afgevoegd. ( Schuren van de platen niet inbegrepen ) Totale dikte van de systeemwand zonder gevelsteen of buitenbekleding: 182mm U=0,30 W/m2K . Voorbeeld systeemwand inclusief 60 mm rotswol spouwisolatie: U=0,19 W/m2K

Geprefabriceerde skeletbouw binnenwand 149 mm dikte.

Omschijving :
Geprefabriceerde systeembouw elementen, bestaande uit een regelwerk van SLS ( Scandinavian Lumber standard ) delen 38 x 89 mm. De vertikale delen worden geplaatst met een tussenafstand van 562 mm, onderaan en bovenaan wordt een stelregel en koppelregel voorzien. De elementen worden in onze fabriek samengesteld in zo groot mogelijke elementen, om voegen en kieren tot een minimum te herleiden. Vanuit onze fabriek zijn de nodige voorzieningen voor elektriciteit, verwarming en sanitair reeds voorbereid.

Opbouw van de systeemwand van buiten naar binnen :
- Binnenafwerking in gipskarton plaat 12,5 mm dikte, en afgevoegd.
- Spano Durélis/popular constructie plaat met een dikte van 18 mm ( P5 kwaliteit ) - SLS systeemkaders 38 x 89 mm.
- Opvullen van de kaders met thermische & akoestische isolatie 90 mm.
- Voorbereidingen voor elektriciteit, sanitair, verwarming en ventilatie aan beide zijden.
- Spano Durélis/popular constructie plaat met een dikte van 18 mm. ( P5 kwaliteit )
- Binnenafwerking in gipskarton plaat 12,5 mm dikte, en gevoegd. ( Schuren van de platen niet inbegrepen ) Totale dikte van de systeemwand 149 mm. U=0,41 W/m2K

ROOSTERINGEN
Verdiepingsvloer voorbereid om op te kunnen chappen, totale dikte van chape en vloerafwerking 100 mm.

Omschrijving :
Massief grenen draagconstructie uit rechopstaande geschaafde balken van 68 x 193 mm. De roosteringbalken zijn aan de vier zijden afgerond, zo blijven er geen scherpe kanten over. Boven op de draagconstructie worden Spano Durélis Floor platen met een dikte van 18 mm aangebracht, welke door middel van tand en groef met elkaar verbonden worden. De chape en vloerafwerking worden hier later op aangebracht, maar zijn niet inbegrepen in deze post. De draagvloer wordt berekend volgens de huidig geldende norm. Maximale gewicht van de vloeropbouw boven op de beplating bedraagt 174 Kg/m2.

DAKWERKEN
Sporendak met 195 mm dakisolatie, dakbedekking met Sneldek pannen.

Omschrijving :
Gekalibreerde dennen daksporen 38 x 205 mm met een ondelinge afstand van ongeveer 60 cm. De sporen lopen van onder naar boven, en dragen onderaan op de wand, en halverwege op een hoofdligger. De kepersporen worden in de nok tegen elkaar geplaatst. Tussen de daksporen wordt glaswol met een dikte van 195 mm geplaatst. De bovenzijde van de daksporen wordt vervolgens afgedekt met een dampopen bebording en onderdakfolie Siga type Majcoat. De folie wordt op zijn plaats gehouden door er een tengellat overheen te plaatsen. Deze tengellat of stoflat zal er ook voor zorgen dat water wat eventueel toch door de pannen kan geraken hier onder de panlatten door tot in de goot kan geleid worden. Na het plaatsen van dikke panlatten van 36 x 36 mm, worden uiteindelijk de pannen geplaatst. De dakpannen zijn van het merk Eternit, type 600, Sneldek Royal, in een kleur naat keuze. Alle dakmaterialen boven het dampscherm zijn geïmpregneerd. De pannen zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, bruin, granietgrijs, rustiek of herfstkleur. Alle andere dakbedekkingen zijn op verzoek leverbaar.

Of dak in geïndustrialiseerde dakspanten, met verloren zolderruimte.

Omschrijving :
Dak in geïndustrialiseerde dakspanten, met secties 34 x 205 mm. De spanten worden geplaatst op een onderlinge afstand van ongeveer 60 cm, en worden over de ganse lengte voorzien van schuine windverbanden. De bovenzijde van de spantjes wordt vervolgens afgedekt met een dampopen bebording en onderdakfolie ( richtmerk Siga Majcoat ). De folie wordt op zijn plaats gehouden door er een tengellat van 18 x 30 mm te plaatsen. Deze tengellat of stoflat zal er ook voor zorgen dat water wat eventueel toch door de pannen kan geraken hier onder de panlatten door tot in de goot kan geleid worden. Na het plaatsen van dikke panlatten van 36 x 36 mm, worden uiteindelijk de pannen geplaatst. De dakpannen zijn van het merk Eternit, type 600, Sneldek Royal, in een kleur naar keuze. Alle andere dakbedekkingen zijn op verzoek leverbaar. De pannen zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, bruin, granietgrijs, rustiek of herfstkleur.

Of dakdichting voor geïsoleerd plat dak met een afwatering van 12,5 mm per meter.

Omschrijving :
Na reiniging van de geplaatste vloeropbouw ( beschreven onder roosteringen ) wordt een damprem aangebracht, waarover twee lagen P.I.R isolatie met een dikte van elk 40 mm worden geplaatst. Op de isolatieplaten wordt een laag afschot isolatieplaten voorzien, waardoor op het laagste punt nog 30 mm extra isolatie komt. De isolatieplaten worden mechanisch bevestigd in de vloerstructuur. Op de andere plaatsen op het dak is de bijkomende isolatie afhankelijk van dak tot dak, maar steeds minimaal 30 mm. Als eindafwerking wordt een zwarte epdm-folie volledig op de isolatie verlijmd. Halfronde nokafwerking voor dakpannen Sneldek Royal type 600 Omschrijving : Plaatsen van Eterroll-plus onderdakband, door het gebruik van deze band wordt de nok afgesloten, maar kan er steeds lucht door stromen. Hierdoor ontstaat er dus een verluchting onder de dakpannen. Door het gebruik van de ondernokfolie dienen de pannen ook niet te worden dichtgemorteld. Boven op de Eterroll folie worden dan uiteindelijk de halfronde Eternit nokken geplaatst. De nokken hebben dezelfde kleur als de dakpannen, en worden blind genageld.

Dakrand afwerking met gevelpannen Sneldek Royal

Omschrijving :
De zijkanten van het dak worden voorzien van een massief Grenen afwerkplank of puntplank van 30 x 193 mm. De eerste en laatste pannen van een dakvlak zijn gevelpannen, deze gevelpannen hebben een haakse gevel overlap welke over de puntplank valt. De gevelpannen hebben een zelfde uitzicht en kleur als de gewone pannen, en vormen zo een geheel met het dakvlak.

Dakligger als steunbalk voor de sporen

Omschrijving :
Massief grenen, gelijmd gelamineerde dakligger 115 x 270 mm. Deze dakligger dient als hoofdsteunbalk en draagt de daksporen. De plaatsing van de dakligger wordt bepaald aan de hand van de te maken overspanning, en het gewicht van het dak. In de meeste gevallen volstaat één ligger per dakvlak, maar bij hoge dakvlakken wordt indien dit noodzakelijk is nog een extra ligger geplaatst. Er wordt altijd geprobeerd om de dakliggers zo te plaatsen dat er op het laagste punt nog voldoende ruimte overblijft om onder de balk door te kunnen lopen.

Plat dak randafwerking met zwarte polyester dakrand profielen 40 x 60 mm.

Omschrijving :
Polyester dakrand profielen, geplaatst aan de buitenzijde van het plat dak. Deze profielen verzekeren een stevige en duurzame afwerking voor de randen van de e.p.d.m. rubber, en geven een strak uiterlijk aan de dakrand.

KILGOTEN EN NOORDBOMEN
Kilgoot afwerking in zink

Omschrijving :
Plaatsen van steunplanken in V-vorm in de kilgoot. Waterdicht maken van de kilgoot, door plaatsing van zinken slabben. Aanslijpen en plaatsen van de dakbedekking rond de kilgoot.

DAKKAPELLEN
Dakkapel uitbouw zoals op de tekeningen aangegeven

Omschrijving :
Uittimmeren van de dakkapel uitbouw zoals aangegeven op de tekeningen. Dak en wanden zijn op dezelfde wijze opgebouwd als de overige buitenwanden en dakopbouw. Bekleding van de buitenzijde is opgenomen onder de post “wandbekledingen”.

RAMEN EN DEUREN
Houten ramen en deuren in Meranti, met dubbele beglazing 4/15/4 U=1,1
Aantallen, vormgeving, afmetingen, en draairichtingen volgens bijgesloten overzicht.

BINNENDEUREN EN OMLIJSTINGEN
Onbehandelde vlakke schilderdeuren type tubespaan, in een grenen omkadering, geplaatst.

Omschrijving :
Massief grenen deurkader met neopreen dichtingsrubbers. De kader wordt aan beide zijden voorzien van rechthoekige omlijstingen 2 x 8 cm met afgeronde hoeken, de hoeken worden in verstek aan elkaar gezet. Het deurblad met een standaard hoogte van 2015 mm type schilderdeur met tubespaan vulling, is aan drie zijden voorzien van een opdek, welke op de omlijstingen slaat. Het deurblad wordt opgehangen in de kaders met 3 bronzen sierfitsen, welke later kunnen bijgeregeld worden. Aan de andere zijde is het deurblad voorzien van een Nemef slot met 1 sleutel. Alle binnendeuren hebben onderaan 1 cm speling, om zuivere lucht van het ventilatie systeem te laten circuleren doorheen de woning. Het deurblad wordt vervolgens afgewerkt met een aluminium deurgreep, en een stel slotplaten in dezelfde kleur. Deurgreep en slotplaten zijn van het merk Hoppe, model Atlanta.

TRAPPEN
Gesloten of open trap in RNG met muurgreep of balustrade met rechte spillen

Omschrijving :
Grenen trap met treden en wangen van 42 mm dikte. Treden, en bij gesloten trap stootborden, worden 10 mm ingefreesd in de wangen. Balustrade met rechte spillen in grenen, bestaande uit massieve greep paal bij de aanvang en het einde van de trap, waartussen een profielgreep is geplaatst, onder de profielgreep zijn rechte spillen op gelijkmatige afstand verdeeld. Bij lange trappen wordt er indien noodzakelijk, nog een extra tussenpaal aangebracht.

PLAFONDS
Vlak plafond in gipskartonplaat, tegen een onderstructuur in Durélis platen, bevestigd tegen een bestaande draagstructuur.

Omschrijving :
Plaatsen van Durélis platen met een dikte van 18 mm, tegen een bestaande draagstructuur. Nuttige plaat afmetingen 610 x 2440 mm. Deze platen zorgen voor een perfect rechte ondergrond, en laten toe dat op eender welke plaats dingen aan het plafond kunnen bevestigd worden. Plaatsen van gipskartonplaten, geschroefd tegen de Durélis platen. De platen zijn aan de 4 zijden afgeschuind, en worden ter plaatse gevoegd, na de montage. ( Schuren van de platen is niet inbegrepen )

VEILIGHEID
Plaatsen van stellingen

Omschrijving :
Plaatsen van stelling voor werken op hoogte, waarvoor het werken vanaf de begane grond niet meer mogelijk is. De voorziene stelling is van het type speciaal voor metselwerken. Wanneer de gevelmetselwerken of gevelbekledingen door FDW uitgevoerd worden, blijven de stellingen staan tot na de uitvoering van deze werken. In alle andere gevallen wordt de stelling onmiddellijk na het monteren van de casco ruwbouw opnieuw verwijderd. Indien u zelf de stelling nog wenst verder te gebruiken kan u het afbreken van de stelling uitstellen door het verder afhuren van deze stelling.


terug naar overzicht
Imaxx Webdesign